Ziekenboeg 2

10 mei 2019

Beste HMV-leden,
 
Ook vanuit deze ziekenboeg even een korte update.
Waarschijnlijk hebben jullie in Holten wel van Jos gehoord dat het niet goed gaat met mijn gezondheid. Korte tijd geleden is er borstkanker bij mij geconstateerd en dan staat je wereld natuurlijk op z’n kop. Het was al meteen duidelijk dat het een moeizaam traject zou gaan worden, maar als je dan een week later ook nog te horen krijgt dat genezing geen optie meer is en je zonder behandeling nog hooguit 2 a 3 maanden hebt dan zakt de grond wel onder je voeten weg. Op dat moment heb ik de keuze gekregen: niets doen (met alle gevolgen van dien) of in de bijna vertrekkende trein springen en proberen om er nog het beste van te maken en diverse levensrekkende behandelingen ondergaan. Mijn keuze was snel gemaakt: instappen natuurlijk. Dat ben ik verplicht aan iedereen die mij lief heeft, maar zeker ook aan mijzelf. Het leven is mij veel te lief om het zomaar voorbij te laten gaan.
 
Enkele dagen geleden heb ik de eerste behandelingen gehad. 5 infusen met chemo, meerdere immunotherapie en nog allerlei zaken. Een dagvullende bezigheid en best spannend natuurlijk. Gelukkig mocht ik ‘s avonds alweer naar huis. Voor de komende tijd staan er nog 5 van zulke sessies gepland, als het aanslaat dan ben ik daar de komende maanden mee onder de pannen. Ik heb geen idee wat het me gaat brengen en hoe ik me ga voelen, maar probeer zoveel mogelijk bij de dag te leven. En te genieten van alles wat nog wel kan. Ik hoop ook dat er een moment komt dat ik jullie weer eens kan ontmoeten bij de demo’s. Niet in bestuursfunctie of om rondjes te rijden want daar is het nu natuurlijk niet het juiste moment voor, maar wel om er hopelijk een gezellig weekend van te maken. Voorlopig gaat dat nog niet lukken, maar hopelijk over een tijdje wel.
 
Hier in huis is nauwelijks nog een plaatsje te vinden waar geen kaart, bloemetje, zakje met zeezout etc.etc. staat. Jullie medeleven en belangstelling is echt overweldigend en ik waardeer het enorm. Ook namens Henry wil ik jullie allemaal bedanken voor al jullie lieve berichten. Ze doen ons goed en geven ons steun en inspiratie om door te gaan. Vol gas, net zoals jullie!
 
Lieve groeten,
Monique
Korenmolen 8
4268GW  Meeuwen
moniquevanhemert@xs4all.nl
 
PS.: Als je mij wilt bereiken dan heb ik een voorkeur voor post/mail i.p.v. telefoon.