HMV Nederland

Hooghalen 24 september 2016 (zie ook Foto album)

Jubileumjaar 2016

In 2015 is de Stichting TT Hooghalen opgericht om de TT geschiedenis van Hooghalen als immaterieel cultureel historisch erfgoed voor toekomstige generaties te bewaren als belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Drenthe. In 2016 is het precies 90 jaar geleden dat de eerste TT op 26 juni 1926 werd gestart, daarom staat Hooghalen stil bij dit jubileumjaar.

TT-foto Tentoonstelling
Unieke foto’s van de Haoler TT’s van de periode 1926-1954 worden gepresenteerd in een foto tentoonstelling. Naast de winkel van Dorpsbakker Fleddérus is een tijdelijke ruimte ingericht als Haoler Pitbox. De tentoonstelling is gedurende het gehele zomerseizoen van april tot november dagelijks te bezoeken van 9.00-17.00 uur. 

TT-popup Museum
Rond de TT in juni 2016 wordt een tijdelijk museum geopend, met motoren en andere bijzondere materialen uit die tijd. Tweewielercentrum Schreur stelt hiervoor het voorste gedeelte van zijn showroom beschikbaar. Op 22 juni tot 1 september is deze van maandag t/m zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur.

TT-classic Demorace
Op zaterdag 24 september wordt een demorace met klassieke motoren georganiseerd. Waarbij de sfeer van 90 jaar terug weer kan worden geproefd. Een kort parcours door Hooghalen wordt hiervoor afgezet. In het dorp wordt een rennerskwartier cq. paddock ingericht.

Het unieke programmaboekje 2016

De verkoopprijs van het programmaboekje uit de oude doos was van slechts 35 cent! Ook in 2016 komt er een jubileum uitgave met een knipoog naar vroeger. Deze zal in september verschijnen.De HMV-er die aan dit unieke evenement wenst deel te nemen, zich nog niet aangemeld heeft  en vermeld wilt worden in het unieke programmaboekje dient zich z.s.m. op te geven via  secretaris@hmv-nederland.com of voorzitter@hmv-nederland.com

De HMV-er die aan dit unieke evenement wenst deel te nemen en niet ingeschreven heeft kan zich op de ochtend van 24 september nog melden bij de inschrijftafel van de HMV.