HMV Nederland

Verslagen over onze demo in Schagen

Motor spektakel in Schagen
Uitgegeven op 01-07-2013 om 09:05 | link | bewaar | print

SCHAGEN – (Door Theo Moras) Onder uitstekende omstandigheden en een stralende zonnige dag kwamen de motorsportliefhebbers volledig aan hun trekken. Op het stratencircuit op de Witte Paal werden zondag Veteranen Regelmatigheidswedstrijden verreden.

Dankzij de samenwerking met de stichting Motorsport Evenementen Schagen en de Historische Motorsport Vereniging HMV kwamen de rijders met hun klassieke racemotoren naar “De Witte Paal” in Schagen.

Van acht uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds werden er regelmatigheidsritten gereden en kon het talrijk opgekomen publiek deze historische race- en sportmotoren bekijken en aanschouwen in de “pitts”.

Alle klassen van 50 cc tot 500 cc en de zijspanklasse maar ook de nostalgische Pré 50 klasse samen met de 125 cc veteranenklasse kwamen aanbod. Al worden het dan wel regelmatigheidswedstrijden genoemd toch werd er door de rijders weldegelijk gestreden voor een goede klassering, wat dan ook nog behoorlijke spannende ritten liet zien. De rijders hebben het vele opgekomen publiek dan ook volop laten genieten van deze tak van motorsport en laten zien wat voor enorme snelheden er nog behaald kunnen worden met deze klassieke racemotoren.

De motorliefhebbers hadden deze prachtige dag vooral te danken aan de gemeente Schagen die ook nu weer hun volledige medewerking wilden geven, de vele vrijwilligers en sponsoren, de EHBO die zich allemaal belangeloos hebben ingezet voor dit motor spektakel, volgend jaar zeker weer een vervolg zal krijgen.

Theo Moras.
 

VERSLAGEN MET FOTO’S:


Hollands Kroon Plazaâ€Â@HolKroonPlaza7u”Hollandskroon – Plaza – Motor spektakel in Schagen.” http://tinyurl.com/mfft63m

RTV Hollands Kroonâ€Â@RTVHK1uRTVHK: NIEUWS VAN THEO: Motorenspektakel in Schagenhttp://www.rtvhk.nl/nieuws-van-theo-motorenspektakel-in-schagen/ http://www.rtvhk.nl/nieuws-van-theo-motorenspektakel-in-schagen/ … #rtvhk #hollandskroon

http://www.hollandskroonnieuws.nl/nieuws/15963/Motor_spektakel_in_Schagen.html?SESSID=114bec047bbb99a67faa2de01de2bb70

Naam: Dhr Th.j Moras.
Adres: Havenstraat 9
Postcode / woonplaats: 1736KC Zijdewind.
E-maildres: th.j.moras@quicknet.nl