Nieuws

Laatste nieuwsitems:
17 mei 2019:
Ziekenboeg 3

10 mei 2019:
Ziekenboeg 2

04 mei 2019:
Hans van der Burg overleden

02 mei 2019:
Ziekenboeg

29 apr 2019:
Gastenboek


Naar nieuwsarchief

4e lustrum Holten en 2e lustrum Tubbergen

01 maart 2012

4e lustrum “Holten”

Traditiegetrouw wordt het HMV-demoseizoen op Koninginnendag in Holten op het circuit “De Beusebergring” van de MAC “De Holterberg” geopend en dit jaar is het alweer voor de 20e keer. Om het lustrum meer aandacht te geven is besloten om zondagmiddag 29 april met een groep van ongeveer 35 racemotoren vanaf het rennerskwartier te vertrekken naar het centrum van Holten. Het is de bedoeling om 17.15 uur  te vertrekken en onder begeleiding naar het plein midden in het centrum te rijden en daar het rijdend HMV-museum te showen. De motor-standaards worden door de bezemwagen meegenomen.

Omstreeks 18.30 uur wordt weer onder begeleiding van voertuigen met zwaailichten en verkeersbegeleiders teruggereden naar het rennerskwartier. Deelnemers aan dit promotiedefilé kunnen zich zondagmiddag melden bij Karel van Dijk of Gerrit Agterkamp die dan in de buurt van het clubgebouw aanwezig zijn.

2e lustrum “Tubbergen”

Ter gelegenheid van het tweede lustrum van de klassieke motordemo in Tubbergen wordt op 1e Pinksterdag, 27 mei 2012, een motorshow gehouden in de grote hal van de motorzaak van Jos Engbers Motoren, welke gevestigd is bij de eerste bocht van het circuit op bedrijventerrein “Boskamp”. De show begint om 10.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur. Maar er is meer. Na het einde van de show gaan een aantal genodigde rijders een aantal ronden rijden op het oude Circuit Tubbergen Twente. Natuurlijk geen race, maar een echte demo onder begeleiding. De dan aanwezige HMV-rijders zijn bij deze ook uitgenodigd voor deze unieke demo.

Na de demo wordt men verzocht zich te verzamelen bij een gedenkteken voor de verongelukte mensen tijdens de vroegere races in Tubbergen, waarna het gedenkteken officieel geopend zal worden.

Tot slot  wordt de eerste dag van de viering van het tweede lustrum van de Stichting Historische Motorrace Tubbergen afgesloten met de officiële overhandiging van een nieuw boek over de geschiedenis van “Tubbergen”. In het boek, met zeer veel foto’s, wordt behalve de geschiedenis van  40 jaar “Tubbergen” ook de 10 jaar samenwerking met de HMV beschreven. Het boek is tijdens de motorshow al te koop.

Al met al voldoende redenen om zowel de eerste als de tweede dag, dan zijn er de motordemo’s op het circuit “Boskamp”, in Tubbergen aanwezig te zijn.

Het secretariaat.