Nieuws

Laatste nieuwsitems:
17 mei 2019:
Ziekenboeg 3

10 mei 2019:
Ziekenboeg 2

04 mei 2019:
Hans van der Burg overleden

02 mei 2019:
Ziekenboeg

29 apr 2019:
Gastenboek


Naar nieuwsarchief

Cees Ponsteen en Gert Drost

08 augustus 2011

Het hierna volgend stukje van Cees Ponsteen en Gert Drost is ontvangen van Remy Aust, de schoonzoon van Cees, met het verzoek om het hier te plaatsen.

''De eerste bemande vlucht van het Apollo 29.

U zult wel denken, wat heeft dat nu met classic demorace te maken.. nou, daar zijn Gert en Cees wel achter gekomen toen zij in Mill kwamen.

We hadden goede moed voor een leuke dag maar dat pakte anders uit. Toen iedereen uit was getrained waren de zijspannen aan de beurt. We reden onze eerste ronde en kwamen voorbij de startlijn en dan is het remmen geblazen voor de volgende bocht naar rechts.

Toen begonnen de problemen; ik kreeg geen rem aan de grond dus in de herkansing. Vervolgens nog een keer vol in de remmen, maar er was geen houden aan. De hele combinatie ging als een raket rechtdoor.

Het gevolg was dat we dwars door de strobalen en dwars door het hek van de buurman vlogen. Overigens was het hek de mooiste demping, maar niet genoeg want we kwamen tegen een boom tot stilstand en dan ook nog met een enorme klap wat later bleek te resulteren in vijf gebroken ribben en een klaplong.

Mijn grote vriend en bakkenist Gert was er ook afgeslagen, maar dan door een andere boom waardoor hij het sleutelbeen brak.

Al met al niemand vrolijk... We moesten beide naar het ziekenhuis in Beugen waar wij alle zorg kregen die je maar kunt wensen (maar het blijft een ziekenhuis).

Gert mocht naar huis met de opdracht zich in Zwolle te melden voor verder onderzoek (hij loopt in de mitella thuis).

Zelf moest ik even bij de lieve zusters blijven en heb drie dagen op het IC gelegen en daarna ben ik vervoerd per ambulance naar het Sofia ziekenhuis in Zwolle (handiger voor de familie en vrienden).
En daar lig ik nu met een longontsteking erbij dus ja, daar gaat de rest van het seizoen.

Maar we komen als het enigszins kan in Eext nog even langs om iedereen te bedanken want het is wel gebleken dat we veel HMV vrienden hebben; BEDANKT!"